№6
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing №6 by Author "Fedchyshyn D.V."
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ АКВАКУЛЬТУРИ В УКРАЇНІ: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ. Organic production of aquaculture products in Ukraine: features and prospects(2021) ФЕДЧИШИН Д.В.; Fedchyshyn D.V.; ІГНАТЕНКО І.В.; Ihnatenko I.V.Стаття присвячена дослідженню сучасного стану та перспектив розвитку органічного виробництва продукції аквакультури. Проаналізовано види використання водних біоресурсів в Україні, до яких належать промислове рибальство та аквакультура. Доведено, що належна правова регламентація використання водних біоресурсів є важливим чинником забезпечення продовольчої безпеки України, адже це не лише сприятиме збільшенню асортименту та виробництва української рибної продукції, задоволенню потреб населення у вітчизняній про- дукції рибного господарства, а й допоможе забезпеченню раціонального використання водних біоресурсів користувачами. The article is devoted to the study of the current state and prospects of development of organic production of aquaculture products. The types of use of aquatic bioresources in Ukraine, which include industrial fishing and aquaculture, are analyzed. It is proved that proper legal regulation of the use of aquatic bioresources is an important factor in ensuring food security of Ukraine, because it will not only increase the range and production of Ukrainian fish products, meet the needs of domestic fisheries, but also help ensure rational use of aquatic bioresources by users.