АВЕРІХІНА Тетяна ВолодимирівнаАВЕРІХІН Микола Максимович2024-01-022024-01-022018https://elar.naiau.kiev.ua/handle/123456789/27497Проведено аналіз передумов виходу вітчизняних підприємств харчової промисловості на міжнародні ринки. Виявлено та досліджено фактори та мотиваційні механізми, що стимулюють експорт, та фактори що негативно впливають та ускладнюють його здійснення. Визначено стратегічни орієнтири у сфері зовнішньоторговельних відносин і обгрунтовані потенційні сценарії їх розвитку, які дозволили б подолати негативні тенденції і відповідали б інтересам виробників, держави і внутрішнього споживача. The issue of preserving the export potential and ensuring the stable functioning of the food industry of Ukraine are particularly acute, which necessitates the definition of strategic benchmarks in the field of foreign trade relations and the substantiation of potential scenarios for their development, which would allow to overcome negative trends and meet the interests of producers, the state and the domestic consumer.uk-UAАНАЛІЗ ПЕРЕДУМОВ ВИХОДУ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ НА МІЖНАРОДНІ РИНКИ. THE PREFERENCES’ ANALYSIS OF OUTPUTS OF DOMESTIC FOOD INDUSTRY ENTERPRISES TO INTERNATIONAL MARKETSArticle