БОРЩ Вікторія ІгорівнаBORSHCH Viktoriia IhorivnaКРУСІР Тетяна ОлександрівнаKRUSІR Tetiana Oleksandrivna2023-11-222023-11-222019https://elar.naiau.kiev.ua/handle/123456789/26556У статті особливу увагу приділено інноваційним аспектам діяльності підприємств ресторанного бізнесу. Відмічені зміни, що відбуваються в сучасному ресторанному бізнесі. Центральне місце у статті займає інноваційна діяльність і інноваційні технології, що використовуються на підприємствах індустрії харчування, які відкривають нові можливості для підвищення ефективності праці, підвищення якості надання послуг та залучення нових клієнтів. Також досліджено сучасні інновації, що впроваджуються на світовому ринку ресторанного бізнесу, який виявляє успішність в рішенні завдань інноваційного розвитку підприємств цієї сфери з урахуванням основних тенденцій розвитку науки і техніки. Restaurateurs know that only 20% of regular visitors are able to provide 80% of profit (rule of Pareto). Stylish interior and quality delicious meal are not enough to retain regular visitors and attract new in the conditions of hard competition. In these situation innovations in restaurant business come to the assistance – interesting marketing ideas for which customers want to come more and more exactly in this restaurant.uk-UAІННОВАЦІЇ У РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ. INNOVATIONS IN THE RESTAURANT BUSINESSArticle