Мельник Тетяна ГригорівнаКлим Уляна Іванівна2023-11-212023-11-212019https://elar.naiau.kiev.ua/handle/123456789/26524У статті досліджено особливості проведення внутрішнього контролю доходів та витрат готельних підприємств. Визначено джерела інформації для внутрішнього контролю доходів та витрат. Проаналізовано етапи проведення внутрішнього контролю результатів діяльності готельних підприємств. Розглянуто завдання та процес формування системи внутрішнього контролю на підприємстві. Досліджено методи і процедури проведення контролю доходів та витрат. Запропоновано заходи щодо удосконалення внутрішнього контролю. Розробка системи контролю на підприємствах готельного господарства повинна відбуватися з урахуванням не тільки галузевих особливостей, а й на базі аналізу фінансових показників. In the article the features of internal control of incomes and expenses of hotel enterprises are investigated. The organization of internal control at the hotel enterprises is not regulated, but is determined by the internal document of the limits of a separate entity, which determines the rules for the formation and synthesis of control information. The sources of information for internal control of incomes and expenses are determined. Depending on the information support that is used in the implementation of control procedures, internal control is divided into documentary and actual.uk-UAВНУТРІШНІЙ КОНТРОЛЬ ДОХОДІВ ТА ВИТРАТ ГОТЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ. INTERNAL CONTROL OF INCOMES AND EXPENSES OF THE HOTEL ENTERPRISESArticle