Browsing by Author "PIKH, Mariia Zinoviivna"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item ОЦІНКА РОЗВИТКУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВНУТРІШНЬОГО СПОЖИВЧОГО РИНКУ НА ОСНОВІ ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ НЕЧІТКИХ МНОЖИН. ASSESSMENT OF DEVELOPMENT OF FOOD TECHNOLOGIES OF THE INTERNAL CONSUMER MARKET ON THE BASIS OF USE METHODS OF FUZZY SETS(2020) ПІХ, Марія Зіновіївна; PIKH, Mariia Zinoviivna; КАЙДРОВИЧ, Христина Іванівна; KAIDROVYCH, Khrystyna Ivanivna; ПИНДА, Юрій Володимирович; PYNDA, Yurii VolodymyrovychУ статті досліджено тенденції розвитку споживчого ринку; розглянуто проблеми якісних та кількісних характеритик харчових продуктів вітчизняних та закордонних виробників; охарактеризовано вплив вітамінів і мікроелементів на організм людини; проаналізовано чинники, що впливають на прийняття рішення щодо придбання соку; запропоновано використання нечітких множин до визначення якості виробництва соків у контексті розвитку харчових технологій. Consumer market development trends are investigated in the article; the problems of qualitative and quantitative characteristics of food products of domestic and foreign producers are considered; the influence of vitamins and trace elements on the human body is characterized; factors that influence the decision to purchase juice are analyzed. The study of patterns and trends in the development of the consumer market in the food technology environment is an extremely important task. This is due to the fact that the key interests of the population and producers of final products are intertwined in this market. A well-designed and organized system can and should ensure high quality and safety of food products in the food technology environment, conditions for increasing mutual trust and creating a civilized market in Ukraine.