Browsing by Author "HUTSALENKO Oksana Oleksandrivna"
Now showing 1 - 2 of 2
Results Per Page
Sort Options
Item СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА В УКРАЇНІ. MODERN TRENDS FOR DEVELOPMENT OF ANIMAL IN UKRAINE(2019) ГУЦАЛЕНКО Оксана Олександрівна; HUTSALENKO Oksana Oleksandrivna; ПАВЛЮК Микола Миколайович; PAVLIUK Mykola MykolaiovychРозвиток тваринництва в Україні останніми десятиріччями характеризується значним зменшенням величини поголів’я тварин, скороченням площ під кормовими культурами, спадом обсягів виробництва тваринницької продукції, структурними зрушеннями в організації, розміщенні та спеціалізації тваринницьких галузей. У статті розглянуто сучасні тенденції розвитку та стан галузі тваринництва в Україні, досліджено динаміку економічних показників, та запропоновано заходи стосовно підвищення економічної ефективності галузі на перспективу. Узагальнено основні підходи до вирішення проблем розвитку тваринництва. Визначено особливості та обсяги державної підтримки розвитку тваринництва. Обґрунтовано напрями вдосконалення механізму державної підтримки тваринницьких галузей. An undeniable fact is the importance of national food security and export potential of the country. The livestock sector, which provides consumers with valuable food products, plays an important role in this mission of the state. Therefore, the state of development of this branch of agriculture is relevant and belongs to the priorities of the state's agrarian policy. Livestock is considered as a strategically important branch in the general structure of agricultural production. State support for the development of the livestock sector will enable the population of the country to produce high-quality domestic produce. The article describes the main sub-sectors of animal husbandry in Ukraine, provides quantitative and qualitative indicators of their development, dynamics of changes in the field of animal husbandry, focusing on problematic issues.Item ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ТА ЇХ ВПЛИВ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА. EURO-INTEGRATION PROCESSES AND THEIR EFFECT ON THE COMPETITIVENESS OF ANIMAL PRODUCTION(2019) ГУЦАЛЕНКО Оксана Олександрівна; HUTSALENKO Oksana Oleksandrivna; ПАВЛЮК Микола Миколайович; PAVLIUK Mykola MykolaiovychУ статті викладено результати дослідження з питань конкурентоспроможності продукції тваринницької галузі в умовах євроінтеграційних процесів. Проведено аналіз конкурентоспроможності продукції вітчизняного тваринництва, визначено актуальні питання експорту м'яса. Обґрунтовано шляхи забезпечення підвищення конкурентоспроможності продукції тваринницької галузі та підвищення її ролі у забезпеченні продовольчої безпеки країни в умовах євроінтеграції. Вивчено світовий досвід з питань формування конкурентоспроможної продукції тваринництва, підтримки її на державному рівні та належного фінансування. The article presents the results of research on the competitiveness of livestock products in the context of European integration processes. The analysis of the competitiveness of domestic livestock production was made, the actual issues of meat exports were determined. The ways of raising the competitiveness of products of the livestock sector and increasing its role in ensuring food security of the country in the conditions of European integration are substantiated.