Підручники. Посібники

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 4 of 4
  • Item
    Закон України про Національну поліцію : навчально-практичний посібник у схемах і таблицях
    (2020) Голубош, Володимир Валентинович; Кіцелюк, Василь Мирославович; Бондюк, Андрій Федорович; Кріцак, Іван Васильович
    У навчально-практичному посібнику Закон України «Про Національну поліцію» поданий у вигляді структурно-логічних схем і таблиць. Видання містить офіційний текст Закону в чіткій та зрозумілій наочно-схематичній формі. Посібник укладений з ініціативи авторів - юристів-практиків з метою подолання труднощів із засвоєння, розуміння та подальшого тлумачення поліцейського законодавства. Викладення правових норм Закону України «Про Національну поліцію», який є настільною книгою кожного поліцейського, допоможе краще розібратися захисникам правопорядку в тонкощах та особливостях правоохоронного законодавства. Для науково-педагогічних працівників, слухачів магістратури, ад’юнктів та аспірантів, студентів і курсантів, а також усіх, хто прагне поглибити свої знання з національного поліцейського права.
  • Item
    Кримінальна відповідальність за злочини проти громадської безпеки, предметом яких є зброя, бойові припаси, вибухові речовини та вибухові пристрої (статті 262, 263, 263-1, 264 КК України)
    (2020) Голубош, Володимир Валентинович
    Монографія є комплексною та системною працею, в якій розглядаються питання кримінальної відповідальності за злочини проти громадської безпеки, предметом яких є зброя, бойові припаси, вибухові речовини та вибухові пристрої (ст. 262, 263, 263-1, 264 КК України). У роботі проаналізовано теоретико-методологічні засади дослідження, розглянуто історичний та зарубіжний досвід кримінальної відповідальності за вказаний тип злочинів. Здійснено характеристику об’єктивних та суб’єктивних ознак складів таких злочинів. Виокремлено кваліфікуючі та особливо кваліфікуючі ознаки злочинів даного виду, окреслено особливості покарання за їх вчинення. Обґрунтовано висновки та сформульовано пропозиції, спрямовані на вдосконалення відповідальності за злочини, що досліджуються, на нормативному й теоретичному рівнях. Для практикуючих юристів, науковців, викладачів, студентів і аспірантів юридичних ЗВО, усіх тих, хто цікавиться проблемами кримінального права та кримінології.
  • Item
    Розвиток фізичних якостей курсантів засобами легкої атлетики
    (2018) Кушнірук, М.В.; Мельник, А.Б.; Вербовий, В.П.; Калинчук, Л.М.; Kushniruk, M.; Melnyk, А.; Verbovyi, V.; Kalynchuk, L.
    У методичних рекомендаціях описано основи техніки легкоатлетичних вправ, методику їх навчання та використання у навчальному процесі з фізичної підготовки курсантів. Висвітлено особливості організації та проведення занять із використанням засобів легкої атлетики, зокрема контроль фізичного навантаження під час проведення занять. Призначено для курсантів, та викладачів профільних кафедр вищих навчальних закладів системи МВС України.
  • Item
    Правові форми реалізації функцій сучасної держави Україна: загальнотеоретична характеристика. The Legal Forms of Executing the Functions of the Modern State of Ukraine: the general theoretical characteristic
    (2018) Мельничук, Світлана Миколаївна; Melnychuk, S.
    B монографії розглядається процес реформування правотворчої форми реалізації функцій сучасної держави Україна. Аналізуються інструменти правового реформування, що спрямовані на розв’язання її проблемних питань. З’ясовується ефективність задіяних в цьому процесі реформаційних заходів. Пропонуються шляхи вирішення проблемних питань.