Державна антикорупційна політика і запобігання та протидія корупції на публічній службі в органах державної влади і органах місцевого самоврядування

Abstract
Монографію присвячено питанням формування та реалізації державної антикорупційної політики і запобігання корупції на публічній службі. Розкрито засади державної антикорупційної політики, особливості її законодавчого та організаційно-управлінського забезпечення, визначено державно-управлінський статус суб’єктів запобігання корупції на публічній службі в Україні, а також особливості адміністративно- і кримінально-правового забезпечення протидії корупційній злочинності. У самостійних розділах монографії викладено кримінологічну характеристику корупційної злочинності, а також наведено міжнародні стандарти у сфері запобігання корупції на публічній службі. Головний зміст роботи викладено у розділі, присвяченому особливостям запобігання корупційним діянням державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Висвітлено питання конфлікту інтересів на публічній службі. Проаналізовано перспективи легалізації інституту лобіювання у контексті реалізації Антикорупційної стратегії на 2014–2017 рр.
Description
Державна антикорупційна політика і запобігання та протидія корупції на публічній службі в органах державної влади і органах місцевого самоврядування: монографія / автор. кол. ; В. В. Василевич, Т. Е. Василевська, В. Ф. Нестерович, Е. В. Расюк, А. В. Савченко, В. Л. Федоренко (кер.) та ін. ; за ред. проф. Ю.В. Ковбасюка і проф. В. Л. Федоренка. – К. : Видавництво Ліра-К, 2016. – 524 с.
Keywords
Citation