Scientific works of the National Academy of Internal Affairs

Permanent URI for this community

Журнал «Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ» – це рецензований науковий журнал із відкритим доступом, який публікує оригінальні дослідження та оглядові матеріали з різних аспектів права та нормативно-правових аспектів державного управління. Журнал публікує результати наукових досліджень, в яких висвітлюється широкий спектр проблем в галузі національного та міжнародного права, юриспруденції, правоохоронної діяльності, управління та функціонування державних інститутів. Мета журналу – сприяти поширенню результатів наукових досліджень, висвітлювати різні погляди науковців на існуючі проблеми в галузі теорії права, правозастосування та державного адміністрування. У редакційну колегію наукового журналу входять відомі вчені з України, Німеччини, Польщі, Латвії та Республіки Казахстан. Усі матеріали поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International Public License, що дозволяє розповсюджувати рукопис з визнанням авторства роботи і першої публікації в цьому журналі. Журнал дотримується політики відкритого доступу, підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями, задля загального суспільного прогресу. Це означає, що весь його зміст доступний для вільного перегляду користувачів безкоштовно. Науковий журнал включено до категорії «Б» Переліку наукових фахових видань України, у яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора та кандидата наук зі спеціальності 081 – Право (наказ МОН України № 1301 від 15.10.2019 р.).

  • Цілі та Проблематика: «Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ» цінує дослідження, які мають на меті вдосконалення права, управління правоохоронними організаціями та державними інститутами, присвячені інноваціям, змінам та трансформаціям законодавчого процесу та публічного управління. Метою наукового журналу «Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ» є створення професійної платформи для аналізу та обговорення тенденцій у сфері адміністративного управління та права. Редакційна колегія заохочує авторів подавати рукописи міжнародного масштабу, в яких національна правова практика та адміністрування розглядаються в глобальному контексті. Журнал публікує результати наукових досліджень з найактуальніших проблем розвитку правової теорії, правотворення, правозастосування, правоохоронної діяльності та державного управління. Основною аудиторією журналу є дослідники в галузі міжнародного та національного права та адміністрування: докторанти, викладачі та державні службовці, які цікавляться процесами законотворчості та правозастосування та їх звʼязку з функціонуванням центральних та місцевих органів влади та управління. Завдання журналу: публікація досліджень, в яких аналізуються проблемні аспекти та пропонуються науково обґрунтовані інновації в галузях національного і міжнародного права та державного управління; налагодження партнерської співпраці з міжнародними науковими видавничими організаціями та використання досвіду іноземних вчених з цільових питань, що висвітлюються виданням; дотримання редакційної етики. У журналі публікуються статті за такими основними напрямками: юридична компаративістика; адміністративне право; конституційне право; публічне право; приватне право; міжнародне гуманітарне право; кримінальне право; державні інститути; механізми державного управління; місцеве самоврядування; історія та теорія права. Редакційна політика журналу «Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ» базується на принципах об’єктивності та неупередженості щодо відбору статей з метою їх публікації; високої вимогливості до якості наукових досліджень; обов’язкового рецензування статей; дотримання колегіальності у прийнятті рішень щодо публікації статей; доступності та оперативності у спілкуванні з авторами; суворого дотримання авторських та суміжних прав. Головним критерієм відбору матеріалів для публікації є їх новизна та актуальність ідей, наукова та фактична достовірність поданої роботи.
  • Засновники видання: Національна академія внутрішніх справ.
  • Рекомендований вченою радою Національної академії внутрішніх справ.
  • Галузь наук: юридичні. Спеціальність: 081 «Право».
  • Рік заснування: 1996.
  • Зареєстровано субʼєктом у сфері друкованих медіа рішенням №26 Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 11.01.2024.
  • Ідентифікатор медіа: R30-02450.
  • Періодичність: 4 рази на рік.
  • Мова видання: англійська.
  • Голова редколегії: Володимир Васильович Чернєй − доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)
  • Головний редактор: Сергій Сергійович Чернявський − доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)
  • Члени редколегії:
  • В. В. Бабаніна - доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    А. А. Вознюк - доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    О. М. Джужа - доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    О. Ю. Дрозд - доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    О. В. Запотоцька - доктор юридичних наук, доцент, Державний торговельно-економічний університет (Україна)

    О. О. Кваша - доктор юридичних наук, професор, Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України (Україна)

    Н. К. Макаренко - доктор юридичних наук, доцент, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    С. О. Павленко - кандидат юридичних наук, доцент, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    М. А. Погорецький - доктор юридичних наук, професор, Київський національний університет імені Тараса Шевченка (Україна)

    О. В. Тихонова - доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    Ю. М. Чорноус - доктор юридичних наук, професор, Національна академія внутрішніх справ (Україна)

    А.Зімерманн - доктор юридичних наук, професор, Потсдамський університет (Німеччина)

    А.В.Чарнота - доктор філософії у галузі права, професор, асоційований професор, Ризька вища школа права (Латвія)

    Є. Бурібаєв - доктор юридичних наук, професор, Казахський національний педагогічний університет імені Абая (Республіка Казахстан)

    Я. Відацкі - доктор габілітований у газі права, Краківська Академія ім. Анджея Фрича Моджевського, (Польща)

    Ж. Хамзіна - доктор юридичних наук, професор, Казахський національний педагогічний університет імені Абая (Республіка Казахстан)

    Л.Грущинський - доктор габілітований у газі права, Університет Козьмінського, (Польща)

    П.Стець - доктор габілітований у газі права, професор, Опольський університет, (Польща)

    С.Хобе - доктор габілітований у газі права, професор, Кельський університет, (Німеччина)

  • Адреса редакції: Національна академія внутрішніх справ пл. Солом’янська, 1, м. Київ, Україна, 03035 Тел.: +38 (044) 520-08-47 E-mail: info@lawscience.com.ua
  • Browse

    Communities in this Community

    Now showing 1 - 10 of 19