2007 рік

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 5
  • Item
    Патент України на корисну модель «Спосіб ідентифікації вогнепальної зброї по слідах каналу ствола на кулях» № 28791
    (2007-12-25) Джужа, Олександр Миколайович; Нестеренко, М.П.; Орлов, Юрій Юрійович; Большаков, В.Н.; Дем’янчук, А.В.; Литвинов, В.А.
    Спосіб належить до галузі криміналістики, зокрема, до експертних досліджень вогнепальної зброї з метою підвищення ефективності та достовірності її ідентифікації по стріляних кулях.
  • Item
    Патент України на корисну модель «Спосіб розпилення речовини» № 27879
    (2007-11-26) Гончар, Валентин Кирилович; Захматов, В.Д.; Орлов, Юрій Юрійович; Сущенко, Віктор Дмитрович; Щербак, М.В.
    Пропонується спосіб розпилення речовин шляхом викидання їх з вибухоподібною швидкістю з використанням енергії порохових газів. В розпилювальному пристрої попередньо розміщується герметичний контейнер з порцією розпиляємої суміші речовин, який відрізняється тим, що на контейнер діє газова хвиля продуктів дефлаграції порохового заряду.
  • Item
    Патент України на корисну модель « Спосіб ідентифікації вогнепальної зброї по слідах бойка на гільзах» № 21813
    (2007-04-10) Сокуренко, Валерій Васильович; Большаков, В.Н.; Орлов, Юрій Юрійович; Голуб, Ю.М.; Ягодін, О.П.
    Спосіб належить до галузі криміналістики, зокрема, до експертних досліджень вогнепальної зброї з метою її ідентифікації та може бути використаним для ідентифікації зброї по стріляних гільзах.
  • Item
    Патент України на промисловий зразок «Пристрій для закидання монтажного трійника (“кішки”)» № 21262
    (2007-03-15) Черней, Володимир Васильович; Большаков, В.Н.; Орлов, Юрій Юрійович; Гончар, Валентин Кирилович; Голуб, Ю.М.
    Корисна модель належить до вогнепальної зброї та може бути використана у зброї спеціального призначення для безшумного закидання предметів на відстань. Може застосовуватися при подоланні перешкод і підніманні на висотні споруди, будинки, скелі тощо.
  • Item
    Патент України на корисну модель «Пристрій для розпилення речовин» № 21146
    (2007-03-15) Кондратьєв, Ярослав Юрійович; Сущенко, Віктор Дмитрович; Захматов, В.Д.; Орлов, Юрій Юрійович; Щербак, М.В.
    Корисна модель відноситься до пристроїв направленого розпилення речовин (сумішей, сполук) для створення світло- і теплозахисту, гасіння локальних джерел пожежі, при ліквідації аварії, для забезпечення громадського порядку та боротьби з тероризмом шляхом подачі на правопорушників сполук обмеженого несмертельного впливу з клейкими або подразнювальними властивостями і забезпечують ефективну і комбіновану дію на людей, яка полягає у короткочасній втраті орієнтації, видимості, подразненні очей, носової порожнини і роту, верхніх дихальних шляхів, сильному болю в очах, печінні в носі і безперервному кашлі.