Муніципальна служба як чинник визначення правового статусу посадових осіб місцевих органів публічної влади в Україні.Municipal service as a factor determining legal status of the local public body officials in Ukraine

Loading...
Thumbnail Image
Date
2015
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Розкрито правову природу місцевих органів публічної влади. З’ясовано, що правовий статус посадової особи органу публічної влади ґрунтується на статусі державного службовця, у якому відображено особливі функції та повноваження щодо реалізації компетенції державного органу, а також статусі службовця, що передбачає загальний юридичний зв’язок з органом публічної влади. Доведено, що зазначене питання є важливим для України з огляду на гармонізацію національного законодавства з існуючими європейськими стандартами в цій сфері, особливості формування та функціонування територіальної громади в системі публічної влади в Україні.
Description
Keywords
місцеве самоврядування; територіальна громада;, правовий статус посадових осіб місцевих органів публічної влади., local self-government; territorial community;, legal status of local public body officials.
Citation