СИСКНА ПОЛІЦІЯ В УКРАЇНІ ЗА ЧАСІВ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ (1880–1917 рр.): ІСТОРИКО-ПРАВОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ, Investigative Police in Ukraine in Times of the Russian Empire (1880–1917): Historical and Legal Research.

Abstract
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.01 – теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень. – Національна академія внутрішніх справ, Київ, 2018. У дисертації комплексно досліджені організаційні, оперативно-розшукові, криміналістичні та кримінально-процесуальні проблеми діяльності сискної поліції в Україні за часів Російської імперії (1880–1917 рр.). Здійснений комплексний історико-правовий аналіз криміналістичної наукової думки в Україні (середина ХІХ – початок ХХ ст.), генезису та розвитку поліцейських експертно-криміналістичних підрозділів на українських землях, новаторської розшукової діяльності начальника Київського сискного відділення Г.М. Рудого. Охарактеризовані основні форми та методи діяльності сискної поліції в протидії професійній злочинності, а також взаємодія сискної поліції із загальною поліцією, органами політичного сиску, залізничною жандармерією, військовою контррозвідкою, судово-прокурорськими установами, кабінетами науково-судової експертизи та кримінальною поліцією зарубіжних країн.
Description
Keywords
сискна поліція в Україні, криміналістична наукова думка, реєстраційні бюро, новатор розшукової справи Г.М. Рудий, розшукова (сискна) діяльність, дізнання, професійна злочинність, взаємодія сискної поліції з іншими поліцейськими та судово-прокурорськими органами
Citation