МУНІЦИПАЛЬНА ПОЛІЦІЯ В СТРУКТУРІ ОРГАНІВ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ: ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ, Municipal police in the structure of public authorities: theoretical and legal research.

Abstract
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.01 – теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень. – Національна академія внутрішніх справ, Київ, 2017. Дисертацію присвячено дослідженню місця та ролі муніципальної поліції в структурі органів публічної влади. Окреслено стан вивчення муніципальної поліції в структурі органів публічної влади у вітчизняній і зарубіжній юридичній науці та визначено передумови формування та становлення вітчизняної муніципальної поліції. Розкрито методологічну основу осмислення муніципальної поліції в структурі органів публічної влади. За результатами аналізу й узагальнення загальнотеоретичних і галузевих досліджень виокремлено підходи до розуміння природи муніципальної поліції, з’ясовано ознаки та сформульовано дефініцію останньої. Здійснено організаційно-функціональну характеристику муніципальної поліції в сфері діяльності органів публічної влади. Визначено особливості форм і методів діяльності муніципальної поліції. Розкрито стан нормативно-правового регулювання муніципальної поліції в структурі органів публічної влади. Окреслено зарубіжний досвід функціонування муніципальної поліції. Запропоновано теоретичну модель побудови муніципальної поліції в Україні.
Description
Keywords
поліція, муніципальна поліція, правопорядок;громадський порядок, функції муніципальної поліції, форми діяльності муніципальної поліції, методи діяльності муніципальної поліції
Citation