Психологічне забезпечення правоохоронної діяльності

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 10 of 10
  • Item
    Довіра як основоположний принцип взаємодії Національної поліції України з населенням
    (2017) Лісун, С. Л.
    Проаналізовано питання довіри як основоположного принципу взаємодії Національної поліції України з населенням. Розглянуто погляди науковців і політиків на розвиток партнерських відносин між поліцією і громадянами. Визначено шляхи вдосконалення цього процесу та фактори, які впливають на партнерство між правоохоронними органами й населенням.
  • Item
    Профайлінг як метод профілактики протиправних дій
    (2017) Дідковська-Бідюк, М. В.
    Розглянуто профайлінг як превентивну технологію. З’ясовано значення візуальної діагностики в діяльності профайлера. Проаналізовано вербальні та невербальні засоби комунікації, зчитування яких є необхідним для спеціаліста цієї сфери. Окреслено основні психоемоційні стани та поведінкові комплекси, які можуть свідчити про незаконні наміри людини. Досліджено етнічний профайлінг, що є негативним аспектом аналізованої превентивної технології.
  • Item
    Загальні положення переговорної діяльності поліцейських груп превентивної комунікації під час масових заходів
    (2017) Оверченко, Д. Г.
    Сформульовано визначення поняття «переговори під час масового заходу». Висвітлено зміст основних положень переговорної діяльності. Запропоновано перелік принципів проведення переговорів з об’єктами переговорної діяльності. Схарактеризовано зміст функцій переговорної діяльності.
  • Item
    Основні чинники професійної мотивації майбутнього патрульного поліцейського
    (2017) Литвин, В. В.
    Проаналізовано найвідоміші теорії мотивації до професійної діяльності (А. Маслоу, Д. Мак-Ґрегора, Д. Мак-Клелланда). Визначено рушійні чинники, які мотивують особу обрати професію патрульного поліцейського.
  • Item
    Інформаційно-психологічне забезпечення застосування дільничними офіцерами поліції індивідуально-профілактичних заходів
    (2017) Левченко, Н. О.
    Проаналізовано особливості інформаційно-психологічного забезпечення застосування дільничними офіцерами поліції індивідуально-профілактичних заходів. Визначено принципи, види та функції такого забезпечення. Схарактеризовано елементи оперативної обстановки, що є інформаційно значущими для здійснення ефективної попереджувальної діяльності.
  • Item
    Особливості формування стилю професійної діяльності поліцейських патрульної поліції
    (2017) Галустян, О. А.; Захаренко, Л. М.; Юрченко-Шеховцова, Т. І.
    Висвітлено результати емпіричного дослідження особливостей формування стилю професійної діяльності поліцейських патрульної служби (n=35) на етапі професійної самореалізації. Визначено, що диференційними характеристиками стилю професійної діяльності поліцейських патрульної поліції є особливості саморегуляції довільної активності (планування, моделювання, програмування, гнучкість поведінки) та вольової саморегуляції (наполегливість), мотиваційна спрямованість, готовність до ризику, мотивація уникнення невдачі, зовнішня позитивна мотивація.
  • Item
    Соціально-психологічні умови оптимізації педагогічного спілкування
    (2017) Анатольєва, О. І.
    Розглянуто педагогічне спілкування як різновид спілкування людей. Визначено його загальні та специфічні риси, а також комунікативну, перцептивну й інтерактивну функції. Встановлено, що важливою складовою оптимізації педагогічного спілкування є подолання комунікативних бар’єрів. Доведено, що для підвищення комунікативної компетентності доцільно використовувати соціально-психологічний тренінг.
  • Item
    Феномен адаптації в контексті діяльності нової поліції України
    (2017) Андросюк, В. Г.
    Проаналізовано проблематику професійної адаптації поліцейських до умов та особливостей професійної правоохоронної діяльності. Першочерговим визначено завдання щодо вивчення соціального стану й самопочуття поліцейського, соціальних явищ і процесів, що відбуваються не лише в суспільстві, а й у поліцейському середовищі, їх особливостей і тенденцій розвитку. Запропоновано дефініцію професійної адаптації. Встановлено основні критерії адаптованості поліцейського.
  • Item
    Модель психологічної готовності працівника підрозділу патрульної поліції до службової діяльності
    (2017) Бондаренко, В. В.
    Проаналізовано підходи науковців до проблем професійної підготовки працівників правоохоронних органів. Висвітлено специфіку службової діяльності інспекторів патрульної поліції. З’ясовано сутність понять «модель» і «психологічна готовність». Встановлено вимоги до психологічної підготовленості правоохоронців. Розроблено модель психологічної готовності працівника патрульної поліції до ефективного виконання службової діяльності.
  • Item
    Складові управлінської компетентності керівника органу досудового розслідування національної поліції України
    (2017) Цільмак, О. М.
    Запропоновано дефініцію поняття «управлінська компетентність» керівника органу досудового розслідування Національної поліції України. Виокремлено професійно важливі складові, що детермінують управлінську компетентність керівника. Висвітлено зміст цих складових, що мають стати критеріями професійно-психологічного добору кандидатів на посаду керівника органу (підрозділу, відділу, відділення) досудового розслідування Національної поліції України.