Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.naiau.kiev.ua/jspui/handle/123456789/25449
Title: МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЄКТІВ ПІДПРИЄМСТВАМИ ЗА УМОВ ТУРБУЛЕНТНОСТІ. MECHANISM OF IMPLEMENTATION OF INNOVATIVE PRACTICES BY ENTERPRISES UNDER TURBULENCE CONDITIONS
metadata.local.udk: 658.5.011
metadata.local.vid: Наукові періодичні видання, мультимедійні презентації, засоби контролю знань, спеціалізовані компьютерні програми.
Authors: ГОРОДЕЦЬКА, Тетяна Борисівна
HORODETSKA, Tetiana Borysivna
ІВАСЮК, Інга Олексіївна
IVASIUK, Inha Oleksiivna
БОРОДІН, Вадим Андрійович
BORODIN, Vadym Andriiovych
Keywords: інноваційні процеси;система управління інноваційними процесами;індекс інтенсивності інноваційних процесів;кластер;innovation processes;management system of innovation processes;index of intensity of innovation processes;cluster
Issue Date: 2021
Abstract: Метою дослідження є аналіз шляхів підвищення інноваційної діяльності та обґрунтування методичних і практичних аспектів стосовно створення ефективної системи управління інноваційною діяльністю підприємств харчової промисловості. За результатами дослідження було зазначено, система управління інноваційною діяльністю харчових підприємств потребує вдосконалення відповідно до сучасних умов. Синтез важелів, методів, законодавства й інформаційної бази має створити ефективний механізм управління інноваційною діяльністю підприємств харчової промисловості й допоможе українським виробникам харчових продуктів зайняти гідне місце на світовому ринку. The purpose of the paper is to analyze ways to increase innovation and substantiate the methodological and practical aspects of creating an effective management system for innovation in the food industry. According to the results of the study, it was noted that the management system of innovative activities of food companies needs to be improved in accordance with modern conditions. The synthesis of levers, methods, legislation and information base should create an effective mechanism for managing the innovation activities of the food industry and help Ukrainian food producers to take a worthy place in the world market. The main materials used in the study were statistical data of the State Statistics Committee of Ukraine and the Odesa Regional Department of Statistics; data of the Ministry of Economy of Ukraine, the Department of Food Industry, laws and regulations on investment management; data of domestic and foreign periodicals. Methods used in statistical data processing – method of analysis and synthesis, media content – methods of comparison and grouping. In this context, the emphasis is on the problems and prospects of food enterprises, in particular on innovation processes (IP), which should ensure cost-effective use of innovations in the form of new technologies, products or services, organizational, technical and socio-economic solutions of production, financial, commercial, administrative or other nature. Thus, the problem of improving the management of innovation processes in domestic enterprises is of fundamental importance, its solution will facilitate the transition to the creation and use of higher technology, and thus accelerate economic growth of the national economy and build a modern innovation and investment model of society. This process involves qualitative transformations of government institutions, structural restructuring of the economy in various areas of management, the introduction of new approaches in the management of the food industry, which continues to be the dominant sector of the country.
URI: http://elar.naiau.kiev.ua/jspui/handle/123456789/25449
Appears in Collections:#01/1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
efp_01-1_2021_p05-10.pdf733.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.