Поняття, розвиток, етимологія жаргону кримінального та його місце в субкультурному просторі (історико-правовий аспект). The concept, development, etymology of criminal jargon and its place in the subcultural space (historical and legal aspect)

Abstract
У статті розглянуто окремі питання такого соціокультурного явища, як кримінальний жаргон та визначено його сутності. Досліджено витоки та основні напрями розповсюд-ження комунікативного атрибута кримінальної субкультури – жаргону кримінального, або ж діалекту кримінального середовища. Також порушено проблему негативного впливу жаргону кримінального в суспільстві, де він поширюється протягом досить тривалого історичного періоду поспіль.
Description
Шкуратенко О.В. Поняття, розвиток, етимологія жаргону кримінального та його місце в субкультурному просторі (історико-правовий аспект). Вісник Пенітенціарної асоціації України. 2020. №3 (13). С. 37–47.
Keywords
субкультура, жаргон кримінальний (арго), кримінальна субкультура, злочинець, кримінальне середовище, subculture, criminal jargon (slang), criminal subculture, criminal, criminal environment
Citation
Collections