Навчальні посібники. Підручники

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 5
  • Item
    Основні принципи професійної етики поліцейського.Basic Values and Principles of Police Professional Ethics
    (2020) Кравець, Віталій Михайлович; Кумеда, Тетяна Андріївна; Павлишин, Олег Володимирович; Петрова, Ганна Миколаївна; Роговенко, Марія Михайлівна; Симон, Юрій Сергійович; Антіпова, Ольга Петрівна; Стус, Вікторія Іванівна
    У виданні аналізуються основні принципи професійної етики поліцейського та ідейно-смислове і комунікаційне поле, яке вони утворюють. Пам’ятка призначена для використання в освітньому процесі під час проведення практичних занять у системі першопочаткової підготовки, підвищення кваліфікації та службової підготовки. Видання буде корисним кандидатам на проходження служби в поліції для розвитку їх світогляду, проведення з ними правовиховної роботи; експертам – для розвитку професійно-етичного дискурсу й розроблення проєктів з державного будівництва; усім небайдужим лідерам суспільної думки – для долучення до вироблення сучасної моделі професійної етики українського поліцейського як етичної складової державотворення. The publication analyzes the basic principles of professional ethics of the police and the ideological, semantic and communication field that they form. The memo is intended for use in the educational process during practical classes in the system of initial training, advanced training and in-service training. The publication will be useful for candidates for police service to develop their worldview, conduct legal education work with them; as for experts - for the development of professional and ethical discourse and the development of state-building projects; to all indifferent leaders of public opinion - to join the development of a modern model of professional ethics of the Ukrainian police as an ethical component of state formation.
  • Item
    Філософсько-правові засади розвитку інформаційного суспільства в Україні
    (2019) Кушакова-Костицька, Н.В.
    Монографію присвячено одному з ключових питань сьогодення – формуванню та перспективам розвитку інформаційного суспільства. На філософсько-правовому рівні досліджено історію, закономірності, особливості регулювання і функціонування інформаційного суспільства як в Україні, так і в інших країнах, проаналізовано його вплив на світоглядні, правові, соціальні, політичні, моральні, культурно-освітні та інші виміри життєдіяльності соціуму. Видання розраховане на науковців, працівників органів державної влади, викладачів, аспірантів, магістрів та студентів вищих закладів освіти, а також всіх, хто цікавиться проблемами подальшого розвитку інформаційного суспільства.
  • Item
    Соціокультурний простір інформаційної ери: взаємовплив природної та штучної мов.Sociocultural Culture of the Organization: Engaging in Nature and Science
    (2013-06-01) Антіпова, Ольга Петрівна; Antipova, Olha
    Монографія присвячена дослідженню трансформації лінгвокультурних практик під впливом глобалізаційних процесів культури інформаційної ери. Розкриваються особливості взаємовпливу природної та штучної мов, зокрема доводиться, що мова, з одного боку, є універсальним середовищем для культурних перетворень, наділена здатністю продукувати інформаційну культуру, а з іншого, – вона сама суттєво змінюється під впливом процесів, що відбуваються в інших соціальних практиках на певному етапі суспільного розвитку. Видання розраховане на професорсько-викладацький склад, молодих учених, здобувачів і студентів вищих навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться культур-філософськими проблемами становлення інформаційного суспільства.
  • Item
    ДЕОНТОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ СЛУЖБОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: СЛУЖБОВИЙ ЕТИКЕТ ПРАВООХОРОНЦЯ (ПОЛІЦЕЙСЬКОГО)
    (2015) Петрова, Ганна Миколаївна
    В основу посібника покладено ряд публікацій автора у газеті «Іменем Закону» (2004 та 2014 рр.), а також напрацювання під час підготовки і проведення занять у системі службової підготовки зі службового етикету та викладання теми «Службовий (діловий) етикет» з дисциплін «Етика та естетика» і «Професійна етика» для курсантів і слухачів Національної академії внутрішніх справ. Під час підготовки були використані джерела інтернет-ресурсів, загальні довідникові видання, довідкові видання з етикету та службового етикету, нормативно-правова база України.Матеріали довідкового видання можуть використовуватися в навчальному процесі та в проведенні занять зі службової підготовки. Для правоохоронців, практичних працівників Національної поліції, науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти.
  • Item
    ЛОГІКА ДЛЯ ПРАВОЗНАВЦІВ
    (2016) Кравець, В.М; Гвоздік, О.І.; Бандура, О.О.; Михайленко, Р.В.; Павлишин, О.В.; Шевчук, Р.М.; Щербина, О. Ю.
    У цьому навчальному посібнику реалізовано раціональне поєднання загальноосвітнього та професійного навчання здобувачів вищої освіти. Навчальний матеріал максимально наближено до специфіки правоохоронної діяльності. Його доповнено теоретичним матеріалом, важливим у контексті інтенсифікації діяльності в різних галузях юридичної науки і практики. Розглянуто питання технологічного характеру, предметом яких є механізми оптимального синтезу логічних методів і методів юридичних наук. Логічні закони і методи відіграють принципову роль в юридичній теорії та практиці. Юридична діяльність відзначається не лише певними процесуальними діями, але й інтелектуальною взаємодією – дискусією осіб, втягнених до процесу обговорення та вирішення правових проблем, правового пізнання, встановлення істини та її реалізації. Фундаментальною підвалиною всієї юридичної діяльності виступає такий принцип логіки, як обґрунтованість. Адже усі рішення правника повинні бути строго доказові та чітко аргументовані. Через це на межі логіки та юриспруденції виникла така дисципліна, як юридична логіка.