Навчально-методичні матеріали

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 11 of 11
  • Item
    Розслідування зґвалтувань минулих років. Методичні рекомендації
    (2018) Горбачевський, Віталій Якович; Кубарєва, Ольга Володимирівна; Симоненко, Наталія Олександрівна
  • Item
    Кримінальне право України. Збірник задач
    (2020)
    Збірник містить умови задач для практичних занять, які стосуються загальних положень кримінального права та кримінальних правопорушень: проти основ національної безпеки України, життя та здоров’я особи, волі, честі й гідності особи, статевої свободи та статевої недоторканості особи, виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини та громадянина, проти власності у сфері господарської діяльності, довкілля, громадської безпеки, безпеки виробництва, безпеки руху та експлуатації транспорту, громадського порядку та моральності, у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших кримінальних правопорушень проти здоров’я населення, у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації, проти авторитету органів державної влади та місцевого самоврядування, об’єднань громадян та проти журналістів, у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку, у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, проти правосуддя, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Для здобувачів ступеня вищої освіти «бакалавр» Національної академії внутрішніх справ та інших закладів вищої освіти юридичного профілю.
  • Item
    Корупційні злочини (кримінально-правова характеристика)
    (2016) Савченко, Андрій Володимирович; Savchenko, A.
    У навчальному посібнику дається комплексна кримінально-правова характеристика корупційних злочинів. На підставі нормативних і теоретичних засад кримінального права визначено поняття корупційних злочинів, розроблено їх класифікацію, окреслено кримінально-правові наслідки їх вчинення, розглянуто специфічні риси кримінальної відповідальності та покарання за їх скоєння тощо. Поряд з цим наголошено на низці дискусійних моментів щодо кримінально-правового розуміння корупційних злочинів. Усе це сприяє формуванню системного уявлення про кримінально-правову сутність корупційних злочинів.
  • Item
    Кваліфікація злочинів, підслідних органам внутрішніх справ
    (2011) Коваленко, В. В.; Джужа, О. М.; Савченко, А. В.; Вартилецька, І. А.; Кісілюк, Е. М.; Кришевич, О. В.; Кузнецов, В. В.; Микитчик, О. В.; Останін, В. О; Смаглюк, О. В.
    У навчальному посібнику комплексно розглянуто питання кваліфікації злочинів, підслідних органам внутрішніх справ, зокрема, злочинів: проти життя та здоров’я особи; проти волі, честі та гідності особи; проти статевої свободи та статевої недоторканості особи; проти власності; у сфері господарської діяльності; проти довкілля; проти громадської безпеки; проти безпеки руху та експлуатації транспорту; проти громадського порядку та моральності; у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення. Враховано наукові позиції відомих вітчизняних фахівців із кримінального права, новітні зміни та доповнення до Кримінального кодексу України, положення відповідних постанов Пленуму Верховного Суду України, матеріали судової та слідчої практики.
  • Item
    Кримінальна відповідальність за катування в Україні та зарубіжних країнах
    (2018) Савченко, Андрій Володимирович
    У навчальному посібнику, на підставі положень науки кримінального права та результатах вивчення правозастосовної практики, здійснено комплексний та системний розгляд питань кримінальної відповідальності за катування в Україні та зарубіжних країнах. Визначено теоретичні засади та генезис кримінальної відповідальності за катування. Здійснено кримінальноправову характеристику обʼєктивних і субʼєктивних ознак катування за законодавством України та іноземних держав. Розглянуто кваліфікуючі ознаки катування та покарання за цей злочин із позиції порівняльного пізнання. Виявлено схожі та відмінні риси, позитивні та негативні характеристики відповідних кримінально-правових норм.
  • Item
    Злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням професійних послуг. Науково-практичний коментар до розділу XVII Особливої частини Кримінального кодексу України
    (2012) Савченко , А. В.; Кришевич , О. В.
    У науково-практичному коментарі комплексно витлумачено положення розділу XVII Особливої частини Кримінального кодексу України (статті 364–370), які враховують найостанніші зміни та доповнення до Кримінального кодексу України в частині кримінально-правової протидії злочинам у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням професійних послуг. Використано репрезентативну кількість нормативно-правових актів, постанов Пленуму Верховного Суду України, матеріалів судової практики тощо. У коментарі також вирішено низку спірних питань щодо кваліфікації злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням професійних послуг, і відмежування їх один від одного. Враховано зміни станом на 17 січня 2012 року.
  • Item
    Кримінальне право України. Загальна та Особлива частини (у схематичних діаграмах)
    (2015) Савченко, Андрій Володимирович; Шуляк, Юлія Леонідівна
    У навчальному посібнику у вигляді схематичних діаграм викладені положення Загальної та Особливої частин кримінального права України. Такий підхід значно підвищує візуальне сприйняття та логічне розуміння навчального матеріалу, сприяючи кращому засвоєнню необхідних знань.
  • Item
    Кримінальне право України. Особлива частина
    (2018) Акімов, М.О.; Вартилецька, І.А.; Грудзур, О.М.; Жук, І.В.; Кісілюк, Е.М.; Корольчук, В.В.; Кришевич, О.В.; Крутевич, М.М.; Кузнєцова, Л.О.; Матюшенко, О.І.; Микитчик, О.В.; Мостепанюк, Л.О.; Осадчий, В.І.; Савченко, А.В.; Семенюк, О.О.; Симоненко, Н.О.; Смаглюк, О.В.; Процюк, О.В.; Романенко, О.В.; Чабанюк, В.Д.; Шармар, О.М.
    Збірник містить умови задач для практичних занять з навчальної дисципліни «Кримінальне право (Особлива частина)», які стосуються: поняття, системи і значення Особливої частини кримінального права, а також наукових основ кваліфікації злочинів; злочинів проти основ національної безпеки України; злочинів проти життя та здоров’я особи; злочинів проти волі, честі та гідності особи; злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи; злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина; злочинів проти власності; злочинів у сфері господарської діяльності; злочинів проти довкілля; злочинів проти громадської безпеки; злочинів проти безпеки виробництва; злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту; злочинів проти громадського порядку та моральності; злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення; злочинів у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації; злочинів проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян та злочинів проти журналістів; злочинів у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку; злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг; злочинів проти правосуддя; злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.
  • Item
    Кримінальне право України. Загальна частина
    (2018) Акімов, М.О.; Вартилецька, І.А.; Грудзур, О.М.; Жук, І.В.; Корольчук, В.В.; Кришевич, О.В.; Кузнєцова, Л.О.; Микитчик, О.В.; Мостепанюк, Л.О.; Павловська, А.А.; Романенко, О.В.; Савченко, А.В.; Симоненко, Н.О.; Смаглюк, О.В.; Усов, Д.С.; Чабанюк, В.Д.; Шармар, О.М.
    Збірник містить умови задач для практичних занять з навчальної дисципліни «Кримінальне право (Загальна частина)», які стосуються: поняття, предмета, завдань і системи кримінального права, а також науки кримінального права; закону про кримінальну відповідальність; кримінальної відповідальності та її підстав; злочину та його видів; складу злочину; об’єкта та предмета злочину; об’єктивної сторони злочину; суб’єкта злочину; суб’єктивної сторона злочину; стадій вчинення злочину; співучасті в злочині; множинності злочинів; обставин, що виключають злочинність діяння; звільнення від кримінальної відповідальності; покарання та його видів; призначення покарання; звільнення від покарання та його відбування; судимості; інших заходів кримінально-правового характеру; заходів кримінально-правового характеру щодо юридичних осіб; особливостей кримінальної відповідальності неповнолітніх.
  • Item
    Кримінально-правова протидія незаконному обігу наркотиків: міжнародні та національні стандарти (посібник).Criminal-legal Counteraction Against Illicit Drug Trafficking: International and National Standards (manual)
    (2014) Савченко, Андрій Володимирович; Savchenko, Andrii; Стрільців, Олександр Михайлович; Striltsiv, Oleksandr
    Посібник присвячений розгляду питань кримінально-правової протидії злочинам у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів з урахуванням міжнародних (включаючи особливості відповідальності за кримінальний наркотизм в окремих іноземних державах і дискусійні моменти щодо легалізації наркотичних засобів за кодоном) і національних стандартів.Для працівників правоохоронних органів і суду, викладачів, студентів, курсантів і слухачів вищих юридичних навчальних закладів.The manual is devoted to the consideration of issues regarding criminal-legal сounteraction against crimes in the sphere of circulation of narcotics, psychotropic substances, their analogues and precursors taking into account international (including the specifics of responsibility for criminal narcotism in certain foreign states and discussion points with regard to legalization of narcotics abroad) and national standards.For law enforcement officers and judges, trainers, students, cadets and hearers of higher law schools.Пособие посвящено рассмотрению вопросов уголовно-правового противодействия преступлениям в сфере оборота наркотических средств, психотропных веществ, их аналогов и прекурсоров с учетом международных (включая особенности ответственности за уголовный наркотизм в отдельных иностранных государствах и дискуссионные моменты относительно легализации наркотических средств за рубежом) и национальных стандартов.Для работников правоохранительных органов и суда, преподавателей, студентов, курсантов и слушателей высших юридических учебных заведений.