Кримінологічна характеристика та запобігання злочинам, що посягають на життя та здоров’я дитини в Україні. The criminological characteristics and prevention of crimes affecting the life and health of a child in Ukraine.

Abstract
У дисертації досліджено комплекс теоретичних та практичних проблем кримінологічної характеристики та запобігання злочинам проти життя та здоров’я дитини в Україні. У роботі обґрунтовано низку нових у концептуальному плані положень і висновків важливих для юридичної науки, а також діяльності правоохоронних органів. Охарактеризовано стан наукового дослідження порушення права дитини на життя та здоров’я, проаналізовано кримінально-правові та кримінологічні підходи до злочинів проти життя та здоров’я дитини в Україні й заходи запобігання досліджуваним злочинам. Окрему увагу приділено генезису кримінальної відповідальності за порушення права дитини на життя та здоров’я. На основі аналізу кримінального законодавства країн Європи виявлено певні особливості кримінальної відповідальності за злочини проти життя та здоров’я дитини. This dissertation studies the complex of theoretical and practical issues of criminological characteristics and prevention of crimes against life and health of a child in Ukraine. The work gives a rationale for a number of conceptually new provisions and conclusions important for legal science, as well as the activities of law enforcement agencies.
Description
Keywords
злочини проти життя та здоров’я, дитина, кримінологічна характеристика, загальносоціальне запобігання злочинам, спеціально-кримінологічне запобігання, індивідуальне запобігання злочинам проти життя та здоров’я дітей, crimes against life and health, child, criminological characteristic, general social crime prevention, special criminological prevention, individual prevention of crimes against life and health of children
Citation
Collections